HEI !

Er du den type menneske som  er nysgjerrig på naturen rundt deg ? Kanskje plukker opp en stein og tar den med deg hjem fordi den er penere i fargene eller litt annerledes enn de andre du så ? Les mer her!

 
MØTER
 Årsberetninger
 
 
 

Sist oppdatert:

10.2.2015

 

  Sarpsborg Geologiforening består av en gjeng «steingale» mennesker fra hele distriktet, og du er like velkommen til oss enten du har hovedfag i geologi eller bare samler pene steiner som du ikke vet hva heter.
Geologien har mange sider, og vi prøver å dekke de fleste: Alt fra jordens og bergartenes dannelse og sammensetning (den steinen du fant, hva er de rare stripene eller fargene for no`?), mineraler (den grønne fargen i steinen du fant) og fossiler, smykkesteiner og sliping av dem, til mikrosamling. Vi har for tiden møtelokaler i kafeen i ”Kulturkvartalet” i Oscar Pedersens vei 16. Slipeverksted, bibliotek, steinsamling, mikroskop mm. ligger dessverre i øyeblikket pakket ned etter at huset vi hadde tilhold i ble revet.


Foreningens virksomhet omfatter bl.a.:

Medlemsmøter som regel tredje tirsdag i hver måned (kl. 19:00), ofte med et foredrag med tilknytning til geologi, dessuten kaffe og noe å tygge på, utlodning (mineraler som gevinst selvfølgelig) og steinprat.

Turer, bl.a. til mineralforekomster i naturen eller tipphauger ved nedlagte gruver, hvor vi samler prøver og koser oss med nistepakka og kaffen, og spør en som vet mer, om hva jeg fant her. Uansett vær og temperatur (det er bare spørsmål om påkledning).

Hvis du har lyst til å være med på dette, er du velkommen som medlem hos oss. Kontingenten er kr 300,- pr. år, både for enkeltmedlemmer og familier. Medlemskap i Norske Amatør-Geologers Sammenslutning, og tidsskriftet STEIN (4 nr. pr. år) er da inkludert.

Kontaktpersoner:

Leder: Gjermund Engh, tlf. 69 14 03 55 / 970 23 821

Nestleder: Jan Strebel, tlf. 69 12 91 89 / 922 90 842